Casa Aquario - Alto Calheta - Tarrafal - São Nicolau - Cabo Verde
Telefoon: (00238) 236 10 99 - Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spam bots, u heeft Javascript nodig om het te bekijken
Uw gastheren: Henny Kusters en medewerkers

São Nicolau en Santo Antão

São Nicolau en Santo Antão, twee bovenwindse eilanden, zijn nog grotendeels authentiek. Met een zeer afwisselend landschap, van een droog en prachtig ruig maanlandschap, tot fantastische bossen en vruchtbare valleien tussen de bergen, met een gemiddelde hoogte van 900 meter.

Een groene vallei op São Nicolau
Een groene vallei op São Nicolau
Mooie wandelroute bij Praia Branca (São Nicolau).
Mooie wandelroute bij Praia Branca.

 

Fontainhas op Santo Antão.
Fontainhas op Santo Antão.
Perfecte wandelroutes
São Nicolau én Santo Antão zijn uitermate geschikt voor prachtige wandelingen van licht tot tamelijk zwaar. Vooral Santo Antão vereist meer wandelervaring en soms, indien u boven de 1000 meter komt, heeft u een gids nodig.
São Nicolau is een vriendelijk eiland, niet alleen wat landschap betreft, maar ook de bevolking maakt graag kontakt met de touristen, zonder tot bedelen te vervallen. Vele inwoners werkten jarenlang op schepen van nederlandse en duitse rederijen, en u moet zich niet verbazen, als u in een primitief eenzaam dorpje in het nederlands of duits wordt aangesproken, en uitgenodigd wordt iets te drinken of zelfs iets te eten.
In tegenstelling tot Sal en Boavista vindt u op deze eilanden géén massatourisme, maar meerdere kaapverdiaanse en goede europese pensions en soms onderkomen bij particulieren. Wij organiseren voor onze gasten voordelige autotours naar fantastisch natuurschoon, en geven alle benodigde inlichtingen voor de mooiste wandelingen.

 

 
< Vorige   Volgende >