Casa Aquario - Alto Calheta - Tarrafal - São Nicolau - Cabo Verde
Telefoon: (00238) 236 10 99 - Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spam bots, u heeft Javascript nodig om het te bekijken
Uw gastheren: Henny Kusters en medewerkers

De Kaapverdische Eilanden

Het leven is goed op KaapverdiŽ.
Het leven is goed op KaapverdiŽ.
De Kaapverdische eilanden wordt door velen gezien een onbekende eilandengroep ten westen van DAKAR (SENEGAL). Deze fantastische eilanden zijn het stadium van primitief ontwikkelingsland echter al geruime tijd ontgroeid. U zult het leren kennen als een groep eilanden, die een gevarieerd aanbod aan vakantiemogelijkheden biedt.

 

Sal en Boavista

Sal, net buiten Santa Maria
Sal, net buiten Santa Maria
De eilanden Sal en Boavista zijn inmiddels zó verwesterd, dat niet veel meer over is van de oorspronkelijke kaapverdiaanse cultuur. Zij zijn ingericht voor het massatourisme en uitermate geschikt voor strand- en surfvakanties. Grote hotels en enkele kleine kaapverdiaanse pensions bieden goed onderkomen.

 

Een kleurijke groentenmarkt in Praia
Een kleurijke groentenmarkt in Praia
Grote steden op Kaapverdië
De steden Praia en Mindelo, de hoofdsteden van Santiago en São Vicente bieden enige touristische kaapverdiaanse cultuur, maar hier begint ook de criminaliteit langzaamaan te groeien. Dit wordt ondermeer veroorzaakt door een botsing van Afrikaanse en Westerse cultuur.

 

 

Grote westerse hotels op Santiago
Grote westerse hotels op Santiago
Santiago en São Vicente
Het eiland Santiago biedt, in tegenstelling tot São Vicente, touristisch meerdere mogelijkheden. Beide eilanden worden echter, evenals Sal en Boavista, door buitenlandse investeerders getransformeerd naar het massatourisme.

 

 

Visserij is de grootste bron van inkomsten.
Visserij is de grootste bron van inkomsten.
São Nicolau en Santo Antão
Op São Nicolau en Santo Antão proeft u nog de echt kaapverdiaanse cultuur. Het zijn twee schitterende eilanden, uitermate geschikt voor korte óf lange wandelingen.

 

 

 
< Vorige   Volgende >